Šajā rakstā mēs tev pastāstīsim, kā vārīt rīsus.

  1. Ielej katlā ūdeni un uzliec to vārīties. Ielej ūdeni 2x vairāk nekā būs rīsu.
  2. Kad ūdens ir uzvārījies, ieliec tajā rīsus.
  3. Uz iepakojuma izlasi cik ilgi rīsi ir jāvāra. Piemēram, Basmati rīsi jāvāra vidēji 3 -5 minūtes, parastie ap 10 minūtēm un brūnie no 18-20 minūtēm. Ievēro noteikti norādīto laiku, ja vēlies tos ēdamus.
  4. Pēc saviem ieskatiem vārot vari pievienot dažādas garšvielas, piemēram, sāli, vinegretu u.c.
  5. Kad tie ir gatavi, notecini ūdeni un nosusini tos.
  6. Un labu apetīti 😊